seo

Amit tudnod kell a SEO-ról vol.1.

Keresőprogramok

Ahhoz, hogy megértsük, hogy mi is az SEO először a keresőmotorok működési módját kell megismernünk. Alapvetően két dolgot csinálnak: haladnak (crawling) és indexelnek. Magyarul próbálnak eligazodni az internet billiónyi dokumentumai, weboldalai és fájljai között. Ha a World Wide Webet úgy képzeljük el mint egy metróhálózatot, akkor a keresők az utasok, akik szeretnének a lehető leggyorsabban eligazodni a megállók – azaz az egyedülálló dokumentumok között. Ezek a spiderek linkek segítségével találják meg a legoptimálisabb utat. Miután megtalálták megfejtik a kódokat és az általuk kiválasztott részeket óriási adatbázisokban tárolják el. Később ezek az adatok lesznek azok, amelyek alapján találatokat jelenítenek meg a kereső oldalakon.

Tehát a keresőprogramok alapvetően olyan gépek, amik válaszokat adnak. A lekérdezésekhez (queries) relevancia alapján párosítják a találatokat. Mindezek után pedig rangsort alkotnak.

 

Milyen faktorok befolyásolják a relevanciát?

Az algoritmusok szemében a népszerűség az első, ehhez társítják a megbízhatóságot és a hitelességet.

 

„Hogyan érhetek el sikert az online piacon?”

Ez az egész mese átláthatatlannak tűnhet, azonban maguk a keresők is bepillantást engednek saját működési rendszerükbe.

A Google, a keresők királya azt ajánlja, hogy elsősorban az emberekre, a keresőkre koncentráljunk. Ezért is fontos, hogy a content, a SEO és a webdesign is hozzáértő szakember kezébe kerüljön.

Így, aki hosszútávú sikereket szeretne elérni, annak be kell látnia, hogy alkalmazkodni kell a SEO játékszabályaihoz. Csakis ilyen módon lehet elérni sikert mind az offline, mind az online marketing terén.

 

Hogyan keresnek rám a potenciális vevők?

Az eddigiek alapján az bizonyul a legfontosabbnak, hogy felvegyük azt a szemüveget, amelyet a célzott közönségünk visel. Gondolkozzunk olyan személyként, aki ránk szeretne találni!

 

Miket gépelnek be a Google-be?

  1. rendezvényfotózás ár
  2. Mennyibe kerül egy rendezvényfotózás?
  3. fotózás cég rendezvény ár

Az első példában a leggyakoribb keresési kifejezésmódot láthatjuk: egy főnevet. Így lehet a legegyszerűbben rátalálni a kívánt webhelyre, a kulcsszóval.

Rákérdezni valamire, ez a második népszerű módja a kereső sáv használatának. Ha erre a keresésmódra is szeretnénk megjelenni a találati felsorolásban, akkor érdemes figyelembe venni, hogy ne csak válaszokat adjunk a honlapunkon, hanem kérdéseket is fogalmazzunk meg.

Egyszerű kifejezések felsorolása is gyakori a keresőoldalak felhasználóinál. Ha erre a típusú lekérdezésre is meg szeretnénk jelenni a Google felsorolásában, akkor a kulcsszavakra kell a legnagyobb figyelmet fektetnünk. Több hasonló kifejezést is érdemes használnunk. Ez azonban veszélyes, hiszen a túlzás spamhoz vezethet, amit egyik internetes felhasználó sem kedvel. Ez remekül látszik például a wish.com vagy az ebay.com termékleírásain is. Pl. Fekete Sötét Hosszú Gyönyörű Szép Hosszú Elegáns Ceruza Szoknya Ruha. Ki az, aki ezt hitelesnek találja, vagy egyáltalán elolvassa?

 

Tanulság

Érdemes piackutatást végezni mielőtt megalkotnánk a weboldal contentjét. Feltenni a kérdést, hogy: Mire keres rá a célközönség? Ezt a Wndeer Creative Team kreatív szövegírás szolgáltatása mind magában foglalja. Nem engedi, hogy céged eltűnjön az internet süllyesztőjében és spamként tűnjön fel.

 

SEO-Marketing

Milyen előnyei vannak annak, hogy az első találatok közt tűnik fel egy oldal a Google oldalán?

  • Nagyobb forgalom
  • Több bizalom a cég felé
  • Növekvő hírnév

Ezek mind oda-vissza működnek! Ezét ahhoz, hogy honlapoddal ténylegesen elérd ezeket az előnyöket, olyan weboldal készítőt és szövegírót alkalmazz, aki ezeket mind figyelembe veszi!

 

Miért nélkülözhetetlen?

Mondjuk ki: SEO nélkül a weboldalad láthatatlan a kereső programok számára. Ezt a problémát csakis úgy kerülheted ki, ha a contented megfelelő formátumban kerül a weboldaladra.

Ettől leszel látható:

  • Social Median megosztott tartalom
  • Kommentek, reakciók
  • A weblap contentje megfelelő formátumban van

Ezek a tényezők nemcsak láthatóvá tesznek, de bizalmat is sugallanak. Nagyobb kattintási ráta nagyobb forgalmat hoz, ami hozzásegít a branded láthatóságához (brand visibility).

A SEO világában egy dolog, ami biztos: a változás. Ezért folyamatosan figyelemmel kell lenned az online jelenléted frissességére. Ahhoz, hogy mindig up-to-date maradj, válassz hozzáértő, profi csapatot: a Wndeer Creative Teamet.

 

Felhasznált irodalom:

Rand Fishkin, Beginners Guide to SEO https://moz.com/beginners-guide-to-seo