Hogyan lettem Webdesigner? - wndeer
Közel 5 éve tervezek és készítek szenvedéllyel weboldalakat. Sokan kérdezték, hogy kerültem a webdesigner pályára. Olvassátok szeretettel ezt a történetet!
webdesigner
22853
post-template-default,single,single-post,postid-22853,single-format-standard,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Hogyan lettem Webdesigner?

Hogyan lettem Webdesigner?

Már gyerekként is nagyon szerettem rajzolni, tervezni. Édesapám mérnők, nagymamám festő volt. Innen jött, hogy miért ne lehetnék építészmérnök?

A legviccesebb az volt, hogy 16 éves koromban azzal az ötlettel jött haza apukám, hogy elhozta nekem Wolf Gábor oktató anyagait, hogy megtanuljak weboldalakat készíteni. Mert szerinte milyen jó és hasznos lenne számomra, mivel szeretek alkotni, tervezni. Úgy gondolta ez passzolna hozzám. Mondanom se kell, hogy ennyi idősen nem nagyon érdekelt….hiszen építészmérnök akartam lenni!

Ezutáni nyáron a Mekiben dolgoztam, hogy plusz pénzt keressek. Nyár végén szüleim kérdezték, mégis mire szeretném elkölteni életem első fizetését? 1 hét múlva azzal az ötlettel álltam elő, hogy meg akarom látogatni keresztszüleimet, akik New Jersey-ben élnek. Mai napig csodálom, hogy elengedték az akkor 17 éves lányukat egyedül…de hálás is vagyok érte. Izgalmas “nyaralás” volt!

2017 október végén mentem ki New Yorkba, hogy két hetet a keresztszüleimmel tölthessek. Egyik nap épp az Empire State Building volt a napi látnivaló, már úton is voltunk, amikor a rádióban bemondták, hogy jön a Sandy hurrikán és másnap meg is érkezik hozzánk. Így az elkövetkező 4 napot otthon töltöttük (időzíteni azt tudok!).

 

sandy-taxis_2382867b.jpg

Egy ,,előnye” volt ennek a szitunak, mégpedig az hogy keresztapukám kénytelen volt otthonról dolgozni. Ő stucco designt tervez és gyárt a házakra. Épp egy családi ház alaprajzait nézegette (miközben odakint zajlott a hurrikán), amikor a terveket látva rájöttem, hogy jesszus én NEM akarok építészmérnök lenni. Ekkor kerültek elő Wolf Gábor anyagai, amiket apukámtól kaptam.

2014-ben elindult egy apró vállalkozásom, és annak kellett egy weboldal. Egy barátom segített megcsinálni. Megmutatta, hogyan tudok WordPressben szerkeszteni, hogyan tudom beállítani az oldal SEO-ját, stb. Ez az oldal még egy ingyenes sablonnal készült. Az oldal mai napig él, mindig emlékeztet honnét indultem el 🙂

Minden percét élveztem a munkának. Valahogy ezután nem hagyott nyugodni a gondolat, éreztem, hogy kezdem megtalálni a helyemet. A családi vállalkozásnak is szüksége volt új weboldalra, így azt is megcsináltam. A szabadidőmet egyetem mellett arra áldoztam, hogy megtanuljak jó weboldalakat készíteni. Szerencsés vagyok, hogy bőven gyakorolhattam és tesztelhettem is mi hogy működik. Ha elakadtam valahol, YouTube-n kerestem meg a megoldást. Így minden végül rutin lett és a tudásom részévé vált.

Idővel jöttek megkeresések ismeretségi körből. A Joy Szépségstúdió weboldala is az elsők között szerepelt. Íme két kép milyen volt előtte és utána.

Eleinte csak WordPress sablonokkal dolgoztam. Idővel megismerkedtem a Wix-el – egyik nagy kedvencem! – majd a Sketch programmal tanultam meg teljesen a nulláról megtervezni weboldalakat. Így lett teljes a webdesign fogalom számomra.

Minél több oldalát megismertem az Online világnak, annál inkább érdekelt hogy tudom a tudásomat más területen is kamatoztatni. Folyamatosan tanulok új dolgokat, ezért is bővülnek a tevékenységi köreim. Nincs megállás! 🙂