A jelenlegi helyzetből adódóan nagyon sokan nem tudják folytatni munkájukat, tevékenységüket. Például egy személyi edző, aki eddig 1o1 tartott edzéseket, most nem tud bemenni a konditerembe edzéseket tartani. Rengeteg érintett terület van és mindenki a megoldást keresi.

Én most a saját szakmám szempontjából szeretnék pár ötletet adni, hátha valakinek épp ez a bejegyzésem segít 🙂

 

1. Facebook zárt csoportok

Hogyha eddig nem építettél zárt csoportot, akkor most itt az ideje elkezdeni! 🙂 Ügyfeleidet, vendégeidet hívd meg ide. Biztosan értékelni fogják, hogy foglalkozol velük és próbálsz megoldást találni a jelenlegi helyzetre. Nem tudhatjuk meddig tart ez a helyzet, így mindenképpen fontos a kapcsolattartás a meglévő ügyfélköröddel!

Ide akár olyan hasznos tartalmakat is feltölthetsz, ami nekik segít: letölthető anyagok, videók. Ha már rendelkezel egy nagyobb ügyfélkörrel és olyan tevékenységet végzel, ahol ezt megteheted – érdemes lehet elindítani egy tagság alapú zárt csoportot. A díját te szabod meg.

 

2. Weboldal

Hogyha eddig nem foglalkoztál a weboldaladdal, vagy elhanyagoltad, akkor itt az ideje rendbe tenni, aktuálizálni, frissíteni a szöveget stb. Tölts fel hasznos bejegyzéseket, lássák az ügyfelek, hogy nem tűntél el, te aktív vagy és csinálod a munkádat!

Ha esetleg nincs weboldalad, akkor érdemes elgondolkoznod, hogy készíts / készíttess, mert azok lesznek most előnyben, akik jelen vannak ONLINE!

 

3. Webshop

Hogyha eddig csak a boltodban, üzletedben értékesítetted termékeidet – ám most be kellett zárnod…. akkor érdemes elgondolkodni webshopot készítésen, hogy bevételt tudj generálni, ne a készletedben álljon a pénzed.

Lehet, hogy úgy látod, csak offline tudsz működni, de vannak nagyon jó példák, hogy tudod a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből. Nézzük meg mit tehet most egy kávézó. Értelemszerűen hamar bezártak a rendelkezések és a gazdasági helyzet miatt. Azonban ott van a készletük, a minőségi szemes kávék, ami csak ott áll az üzletben, raktárban. És eközben ott vannak a másik oldalon a visszajáró vendégek és az otthonmaradás miatt igényük lenne arra, hogy otthon készítsenek finom kávét. És hol vennének legszívesebben szemes kávét? Nyilván a törzshelyükön 🙂

Nem feltétlen csak termékeket tudsz értékesíteni a webshopodon. Most jött el az idő, hogy letölthető anyagokat, kurzusokat vagy videós tartalmakat tegyél elérhetővé!

 

4. Tagsági rendszer alapú weboldal, webshop

Hogyha nem a fenti megoldás neked az ideális (egyszer adsz el egy kurzust…), hanem tagsági díj alapon szeretnéd elérhetővé tenni anyagaidat, akkor ezt is megteheted! Ez a tagsági díj lehet akár heti 2.000 Ft vagy havi 8.000 Ft, ezt te döntöd el. Persze itt gyakrabban kell tartalmakat feltölteni, frissíteni.

Kiknek jó ez?

Ha például edzőtermed van, vagy egy táncstúdiód… több mint valószínű, hogy ideiglenesen be kellett zárnod és fogalmad sincs, mikor oldódik meg a koronavírus okozta káosz, bizonytalanság és nem látod, hogy tudsz bevételt generálni.

Ilyenkor például nagyon jó megoldás a membership alapú weboldal:

Így újra el tudsz adni bérleteket az ügyfeleidnek, vendégeidnek, akik ráadásul otthon vannak. Én is a saját tanárom videóit nézem, mert már régóta járok hozzá, megvan a bizalom és persze ezzel őt is támogatni akarom. Mindenki tisztában van vele, hogy nagyon átalakult a világunk, a mindennapi működésünk. Ne érezd rosszul magad, mert online kérsz el pénzt az anyagaidért. Azokban ugyanúgy benne lesz a tudásod, értéke van! Persze tedd bele a minőséget is! 🙂

Hogyha érdekel, hogyan áll össze egy tagsági alapú weboldal, KATT IDE!